we zijn op de radio!

Podcast

Van de week hadden we een podcast interview met Judy en Thijs over mijn werk als ervaringsdeskundige autisme/ ADHD en normale begaafdheid.


Ze vroegen me het hemd van het lijf, dus het was maar goed dat ik een blouse aan had, hahaha.
Ik vertelde over mijn werk als ervaringsdeskundige autisme/ ADHD en normale begaafdheid, de opleiding ervoor en welke kwaliteiten je nodig hebt als ervaringsdeskundige, zoals goed en open kunnen luisteren, geduld hebben en een professionele houding waarin je weet wat je als ervaringsdeskundige vertelt en wat als privé persoon, maar ook natuurlijk verstand hebben van en ervaringen hebben in je gebied.


Het was een super leuk gesprek geworden waarin ik vertelde over mijn ervaringen en opdrachten die ik al had gehad en kreeg als ervaringsdeskundige autisme/ ADHD en normale begaafdheid. De rol die Ursula heeft hierin, zoals hoe ze me helpt bij het regelen en voorbereiden, maar ook het remmen van mijn enthousiasme. Voorbeelden van opdrachten, zoals toen ik laatst voor de begeleiding van woongroep Jacob Cats Huisstraat een presentatie gaf. Maar ook over mijn blog en de voorbereidingen die voorafgaan aan een presentatie, zoals het bedenken van opdrachten en het duidelijk krijgen van de wensen en verwachtingen van de doelgroep die ik voor me heb. En natuurlijk over mijn doel als ervaringsdeskundige autisme/ ADHD en normale begaafdheid, namelijk mensen laten ervaren en daardoor duidelijk(er) maken wat er in ons hoofd omgaat en hoe andere kunnen helpen. Hoe ik andere kan helpen met autisme/ADHD door mijn ervaringen en wat ik er zelf nog iedere dag van leer, zoals het verkeerd gebruiken van termen en de nieuwe termen die ik elke keer bijleer.


Ze waren ook nieuwsgierig naar mijn werkgeluk, dus vertelde ik dat dat het meeste is als ik de ogen van anderen kan openen en ze weg gaan met nieuwe inzichten en dingen die ze hebben geleerd.


In het begin was ik best wel zenuwachtig en voor we van start gingen, sloot ik mezelf af van iedereen door de spanning, wat resulteerde in maskeergedrag, maar toen we eenmaal van start gingen, ging het eigenlijk bijna vanzelf.

Als je het gehele gesprek wil luisteren, heb dan nog even geduld, want zodra hij online komt zal ik hem zeker delen op mijn blog.

About the Author

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze vind je misschien ook leuk